Nieuwsflits Juli 2018

Even voorstellen, last but not least: de werkgroep verpleegkundig onderzoek.  

De werkgroep is sinds 2011 actief en bestaat uit verpleegkundig specialisten, gespecialiseerde reumaverpleegkundigen en patiënt onderzoekspartners.

De leden zijn:

Yvonne van Eijk-Hustings, Judy Ammerlaan, Hanneke Voorneveld-Nieuwenhuis, Margot Walter, Liesbeth Beaart- van de Voorde, Louise Meijer (verpleegkundig specialisten), Marian Kleine Schaars, Antoinet Verborg (reumaverpleegkundigen), Bertha Maat, Monique Lion en Marleen Bolech (patient partners)

 

Er zijn twee belangrijke redenen om meer aandacht te besteden aan onderzoek:

1.      Het inzicht dat we toe moeten naar evidence based practice “Het nemen van een beslissing op basis van het best beschikbare bewijs in combinatie met persoonlijke kennis en ervaring van de behandelaar afgestemd op de behoeften en voorkeuren van de patiënt”.

2.      2. De noodzaak om zichtbaar te maken wat wij als reumaverpleegkundigen bijdragen aan de reumazorg en in hoeverre we tegemoet komen aan de behoeften van onze patiëntengroep.

 

In het verleden was er budget ter ondersteuning van het onderzoek. Na veranderde regelgeving voor sponsors is het niet mogelijk gebleken een vast budget voor wetenschappelijk onderzoek te reserveren. Financiering moet nu per project/ onderzoeksvraag worden verworven.