Terugkoppeling bestuursbijeenkomst met V&VN

Afgelopen dinsdag 3 september vond een overleg plaats met o.a. demissionair bestuurslid Wilma Jackson van V&VN en afgevaardigden van de meeste afdelingen en platforms.
Voor deze drukbezochte vergadering hebben wij, bestuur V&VN reumatologie, ter oriëntatie, een korte enquête verstuurd. Deze is 114 x ingevuld waarvoor dank!
De bijeenkomst gisteren richtte zich voornamelijk op de persoonlijke inbreng van de aanwezige leden en niet zozeer de achterban. Wilma Jackson gaf uitleg  over de gang van zaken de afgelopen maanden en hoe ze tot het besluit van aftreden kwamen. In het  interactieve deel van de avond werd duidelijk dat alle aanwezigen voor functiedifferentiatie zijn. Over de uitvoering liepen de meningen uiteen. Vanuit de zaal werd gepleit voor heldere en transparante communicatie vanuit V&VN en tevens werd geadviseerd om vóór het gesprek met verkenner Alexander Rinnooy Kan, een ledenraadpleging te houden.

De avond was te kort om alle gesprekken af te maken en krijgt op korte termijn een vervolg. Als je vragen, zorgen of opmerkingen hebt deel het met ons, we nemen je input mee.


EULAR 2019: een impressie


VVNR Eular 2019

EULAR 2019, Madrid

Dinsdagavond vertrokken Marlies, Debby en ik (Bonita)met veel goede zin naar Madrid voor de EULAR. Deze begon op woensdagmiddag 12 juni met een druk bezochte openingssession. 
Het congrescentrum Feria de Madrid is prima bereikbaar met de metro. 
De EULAR was groots, goed opgezet en het programma zat boordevol met allerlei soorten presentaties. Een goede voorbereiding en strakke planning was nodig om hier het maximale uit te halen. De EULAR app was hier een handig hulpmiddel bij. Bij de abstract sessions werden in een rap tempo enorm veel resultaten gepresenteerd. Hierbij gebruikten ze ook veel afkortingen. De WIN (what is new) en HOT (how to treat) sessions waren daarentegen veel beter te volgen. De session over de nieuwe criteria voor axiale SpA, de ontwikkelingen rondom de behandeling van artrose en de studies naar het effect en de nadelen van Cannabis, vonden wij erg interessant. Ook de practical session over capillaroscopie was zinvol. Tussendoor hebben we ook enkele posters bezocht, waarbij we enthousiaste toelichting kregen. Natuurlijk was er gelukkig ook tijd om van Madrid, het lekkere eten en het mooie weer te genieten. Het zijn bijzondere dagen geweest, veel gehoord en veel gezien. Deze indrukken moeten nog even landen. Veel nieuwe ontwikkelingen, nieuwe medicijnen moeten nog nader onderzocht worden, maar er staat nog heel wat te gebeuren. 
Na 4 drukke en interessante dagen vlogen wij zaterdagavond moe, maar voldaan naar huis.

Marlies Diepstraten (HMC), foto midden
Debby Groeneweg (HMC) , foto rechts, en
Bonita van der Voort (LLZ), foto links

Vacature Scholingscommissie

Ben jij goed in organiseren? Kan je goed samenwerken en ben je gemotiveerd om samen met andere reumaverpleegkundigen het minisymposium en najaarscongres te organiseren? Dan vernemen wij dit graag!

Voor onze afdeling is het bestuur op zoek naar 2 a 3 leden die het minisymposium en najaarscongres willen organiseren. 

De activiteiten bestaan uit: 

*bedenken van onderwerpen voor minisymposium/najaarscongres 

*benaderen van sprekers

*afstemmen van inhoud presentaties

*onderhouden contact en samenwerken met congresbureau en bestuur

*introduceren van sprekers tijdens symposia/congressen

Erasmus MC brengt glossy uit voor kinderen, jongeren en hun ouders

VVNR ERA190161_Reamapatientjes A4 glossy_10 mei_Pagina_01 px250 

klik op de cover