Kijk mee tijdens het spreekuur van een reumaverpleegkundige in het UMC Utrecht

spreekuur

Ben je benieuwd naar wat een reumaverpleegkundige tijdens het spreekuur bespreekt? Hoe ze bepaalde gesprekstechnieken toepast? En welke adviezen ze geeft?
Loop dan eens een ochtend mee!
Wanneer: dinsdagochtenden van 08.30-12.30 (evt. kort nabespreken in de middag)
Waar: UMC Utrecht
Wie: met Wil Struijs

Bij interesse kun je je aanmelden bij Wil via 088-7557428. Wie weet tot snel! 

EULAR 2019: een impressie


VVNR Eular 2019

EULAR 2019, Madrid

Dinsdagavond vertrokken Marlies, Debby en ik (Bonita)met veel goede zin naar Madrid voor de EULAR. Deze begon op woensdagmiddag 12 juni met een druk bezochte openingssession. 
Het congrescentrum Feria de Madrid is prima bereikbaar met de metro. 
De EULAR was groots, goed opgezet en het programma zat boordevol met allerlei soorten presentaties. Een goede voorbereiding en strakke planning was nodig om hier het maximale uit te halen. De EULAR app was hier een handig hulpmiddel bij. Bij de abstract sessions werden in een rap tempo enorm veel resultaten gepresenteerd. Hierbij gebruikten ze ook veel afkortingen. De WIN (what is new) en HOT (how to treat) sessions waren daarentegen veel beter te volgen. De session over de nieuwe criteria voor axiale SpA, de ontwikkelingen rondom de behandeling van artrose en de studies naar het effect en de nadelen van Cannabis, vonden wij erg interessant. Ook de practical session over capillaroscopie was zinvol. Tussendoor hebben we ook enkele posters bezocht, waarbij we enthousiaste toelichting kregen. Natuurlijk was er gelukkig ook tijd om van Madrid, het lekkere eten en het mooie weer te genieten. Het zijn bijzondere dagen geweest, veel gehoord en veel gezien. Deze indrukken moeten nog even landen. Veel nieuwe ontwikkelingen, nieuwe medicijnen moeten nog nader onderzocht worden, maar er staat nog heel wat te gebeuren. 
Na 4 drukke en interessante dagen vlogen wij zaterdagavond moe, maar voldaan naar huis.

Marlies Diepstraten (HMC), foto midden
Debby Groeneweg (HMC) , foto rechts, en
Bonita van der Voort (LLZ), foto links

Enkele foto's van de EULAR 2019 in Madrid

 

Poster 2