En de pluim is voor ... Arianne Deventer-de Heer

  • 25 april 2024
  • Nieuwsbericht
  • Reumatologie
En De Pluim Is Voor

De pluim is deze keer voor Arianne Deventer, omdat zij haar nek uitsteekt en verder kijkt dan haar eigen spreekkamer. Dat ze ondanks dat ze de communicatie voor V&VN Reumatologie al een jaar alleen moet doen, dit met veel enthousiasme is blijven doen. Ze heeft dit zelfs uitgebreid door zich nu ook verder nog binnen het bestuur nuttig te maken en dat waarderen we enorm!

Wie ben je?
Ik ben Arianne Deventer- de Heer, 54 jaar en woon in Sliedrecht samen met mijn man en onze drie dochters.

Waar werk je?
Ik werk in het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht, in drie ziekenhuizen gewerkt, maar door de fusies nog steeds voor dezelfde organisatie, inmiddels 34 jaar in dienst. Ik werk nu 17 jaar op de poli reumatologie. Ik heb de groei meegemaakt naar een poli met inmiddels vijf reumatologen, drie reumaverpleegkundigen, een Physician Assistant in opleiding en zes poliassistenten.

Waar heb jij je mee bezig gehouden?
Ik ben begonnen op een rustige poli met een ruimte waar ik zelf de biological infusen gaf. Door de jaren heen heb ik mij beziggehouden met het verbeteren van de verpleegkundige zorg op de poli reumatologie door het meedenken en schrijven van protocollen, werkafspraken maken en deelname aan werkgroepen. Het mee ontwikkelen van zorgpaden, maar ook het aanpassen van de zorg die wij willen bieden en waar we ons hard voor maken. Er is enorm veel veranderd in die zeventien jaar!

Vijf jaar geleden werd ik verantwoordelijk voor de research op onze poli en daarom heb ik drie jaar geleden de opleiding voor researchverpleegkundige gedaan. Ik vind het heel leuk om de verpleegkundige zorg met de research te combineren. In 2019 ben ik gestart in de werkgroep communicatie. Mijn idee was om eens meer buiten mijn eigen ziekenhuis te kijken en contact te maken met collega’s door het hele land. Ik moet zeggen dat dit ook echt een hele goede keuze is geweest om veel collega’s te leren kennen en ervaringen te delen! Vorig jaar heb ik voor het eerst twee lessen gegeven op de opleiding voor reumaverpleegkundige. Leuk om de groep nieuwe collega’s kort te leren kennen en een eindje op weg te helpen in ons mooie vak.

Eind vorig jaar besloot ik het bestuur te versterken, doordat ik al een poosje alleen in de werkgroep zit waren de lijntjes met de voorzitters al kort en hebben zij mij ook echt enthousiast gemaakt om mee te denken met het beleid wat uitgezet moet worden.

Waar word je blij van?
Ik word blij van een goed gesprek met een patiënt, daar het verschil te maken wat soms zo nodig is. In de korte tijd die we hebben, een behandelrelatie opbouwen met de patiënt en zijn naasten. Ik word blij van de samenwerking met de reumatologen, samen het beleid uitzetten en het gevoel te hebben dat onze stem ook zeker meetelt. Privé word ik blij als het goed gaat met mijn gezin en zien dat ze ieder op hun eigen manier heel goed terecht komen. Met een man, die regelmatig voor zijn werk langere tijd in het buitenland werkt, ben ik altijd weer blij als hij thuis is!

Wat zou je op de kaart willen zetten?
Ik wil mij hard maken voor de profilering van de gespecialiseerde reumaverpleegkundige. Hoe belangrijk de zorg is die wij kunnen bieden. Goede mondelinge voorlichting, het signaleren van ‘ruis op de lijn’, het verder kijken dan je neus lang is. De tijd krijgen om er voor de patiënt te zijn en de patiënt begeleiden naar steeds meer eigen regie ten aanzien van de chronische aandoening. Hierbij nodig ik ook iedereen uit om hierover mee te denken en stuur je gedachten hierover eens naar de redactiemail!

Aan wie geef jij de pluim door?
Ik geef de pluim aan Antoinet Verborg. Ik heb haar leren kennen in de werkgroep communicatie. Zij heeft hier jaren een heel belangrijk aandeel in gehad en zag veel mensen komen en gaan. Altijd gedreven om meer te doen voor onze afdeling. Ze is betrokken geweest bij meerdere werkgroepen en enthousiast op haar eigen werkvloer, had altijd nieuws en deelt dit nog regelmatig op LinkedIn.

Arianne, bedankt voor het interview in jouw kijk op ons mooie vak. Het laat opnieuw zien hoe waardevol het is om je nek uit te steken en zitting te nemen in een werkgroep of in het bestuur. Het kost tijd en energie, maar levert ook heel veel nieuwe dingen op.

Antoinet, gefeliciteerd met jouw pluim en we willen jou graag vragen voor een interview voor de volgende nieuwsflits.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)